Puterea cuvintelor și influența lor

“Vorbeşte cu integritate. Spune doar ceea ce crezi cu adevărat. Evită să foloseşti cuvântul ca să vorbeşti împotriva ta însuţi/însăţi sau să vorbeşti despre alţii. Foloseşte puterea cuvântului în direcţia adevărului şi a iubirii” Cele Patru legaminte don Miguel Ruiz

 

Bine te-am regăsit  la un nou articol despre puterea cuvintelor și influența lor .

 

După cum am povestit și data trecută, cuvintele formează gândurile, iar omul devine o forță care își influențează propria viață și a tot ce il înconjoară, natura în toate formele sale. Iar cuvintele sunt forme de energie care acestea  pot avea o rezonanță pozitivă sau negativă. Puterea cuvintelor și influența lor asupra comportamentului nostru ne afectează în orice moment, fie că este benefic sau nu.

 

Atunci când omul prin energia care o emite și rostește cuvinte, expresii sau are anumite emoții , influentează structura apei. Studiile  științifice au fost făcute de Doctorul Massaro Emotto și au dovedit că apar modificări în moleculele de apa. Și după cum suntem 70% apă, așa se întâmplă și cu corpul nostru fizic .

 

Ți-ai pus vreodată întrebarea sau chiar observat, în anumite situații, că ești o mică copie a celor care te-au crescut, educat?  Și că aceștia , tot mediul de atunci au pus o amprenta asupra a ceea ce ești azi?

La fel se întâmplă  și cu ține în raport cu cei de lângă ține, și în relația ta cu copilul.

 

Ca și în articolul trecut ai parte și astăzi de un exercițiu mai amplu, ce te poate ajuta să  observe îți influența asupra ta.

 

Acum te rog să îți amintești un moment din copilărie și ce influența a avut asupra ta? Cum te-ai simțit? Ce impact are și acum? Știu că poate fi o reîntoarcere în timp a copilului, dar pentru a înțelege mult mai bine cine suntem acum, este o reacție a evenimentelor trecute.

 

Are legătură cu ce ai conștientizat în exercițiul anterior? Ți s-a clarificat de unde provin? .

 

Îți recomand că timp de 21 zile minum să lucrezi cu această expresie pentru a avea rezultate. Totul depinde de tine !

Mai exact ce poti face? 

 

Găsește un loc confortabil, liniștit în care pentru câteva momente că nimic și nimeni să nu deranjeze. Închide ochii și observă modul cum respiri de câteva ori. iar apoi te invit să  le faci câteva conștient, șase respirați.

 

Inspirul este profund, pe nări, iar expirul pe gură, ușor, până când tot aerul iese. Este o respirație care te ajută să te centrezi în interor . O respirație abdominala consienta. Îți poți plasă palmele pe această zonă pentru a o practică cât mai corect. Când le-ai finalizat te oprești și respiri cum o faci tu în mod normal.

 

Apoi în etapa următoare rostește cu voce tare : Mă eliberez de…….( aici credința care s-a format cu ajutorul expresiei cu care ai ales să lucrezi) . Repeți de 12 ori, Este posibil să apără blocaje fie prin furie, frică sau chiar să nu putem verbaliza. Este important să  repeți și să perseverezi, chiar dacă apar aceste blocaje, la un moment dat se vor diminua.  Este important ca în acest process este să rămâi cu ochii închiși , respri conștient, iar pe expir vizualizezi cum te eliberezi de această credință.

 

Rămâi aici  timp de 12 respirații conștiente și apoi treptat revii la respirația ta normală, și atunci când ești pregătit(ă) deschizi ochii ușor. Mișcările sunt blânde pentru a reveni la normal.

 

Acest proces poate dura, depinde de cât de puternic îți influențează viața aceste cuvinte, important este să perseverezi și să ai încredere în procesul tău de vindecare.

 

Îți recomand  e necesar că acest exercițiu meditativ să il faci zilnic între 21 și 40 de zile.

 

Sa iti fie bine, Mika

 

te invit să-mi spui părerea ta.

 

Cum te-as mai putea ajuta în procesul tau?

 

Imi poti scrie la michelle@mikazen.ro