Mirosim Floarea -exercițiu de respirație Mindfulness

Bunătatea din mine salută bunătatea din tine!”

Sunt recunoscătoare că pot și am ocazia să împărtășesc cunoștințele mele și vouă. 

Diferite probleme ale sanatatii  că asmul, alte afestiuni respiratorii sau ale digestiei, durerile cauzate de postură greșită a corpului ar deveni mult mai puțin frecvențe. Iar oamenii, în general, ar deveni mai conștienți de cine sunt și de ceea ce își doresc, ar avea mai multă claritate, echilibru și o minte mai deschisă.

Ți-ai urmărit vreodată felul în care respiri? Dar pe al copilului?

Respirația este sinonimă cu viața iar pe parcurs uităm cum să o facem corect.

Modul în care respirăm ne influențează corpul, gândurile. Din primul moment al apariției noastre începem să respirăm corect, iar stilul de viață actual modifică respirația și observăm cum suntem afectați, majoritatea respirând superficial.

Cu puțină practică, respirația corectă devine a două natură și îți va îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.

Mirosim Floarea -exercițiu de respirație Mindfulness

Acest exercițiu de respirație îl putem introduce copiilor începând cu vârsta de 2 ani prin diferite metode, fie printr-un joc sau o poveste pentru a înțelege conceptul de respirație conștientă.

Practică respirația lăsând stomacul să se umfle de aer atunci când inspiri.

Umple-ți plămânii cu aer. Strânge stomacul când expiri. Respiră încet și adânc. Când exersezi această tehnică, încearcă să respiri de patru ori pe minut.

Alege calitatea, nu cantitatea.

Respiră doar pe nas câteva minute. Apoi inspiră pe nas și expiră prin gură câteva minute. Fă exerciții de respirație ori de câte ori poți.

Așa că te invit să începeți impreuna, in familie,  cu acest exercitiu de respiratie Mirosim Floarea -exercițiu de respirație Mindfulness.

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă uramaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Să îți fie bine 🙂

 

Te îmbrățișez cu drag și pe curând,

Cu bucurie, Mika