Meditează împreună cu copilul pentru a avea o zi fericită!

Ești ocupată și nu ai timp să petreci timp cu copilul tău ? Vrei să înveți să te conectezi cu acesta într-un mod sănătos și  să învețe noi obiceiuri sănătoase?  Ei bine puteți face împreună o tehnică mindfulness de meditație în care va și relaxați dar și conectați …

Mă bucur să fiu aici pentru tine și prin intermediul articolelor. Iar dacă nu mă știi, eu sunt Michelle, fondatoarea MikaZen– Simt.Cresc.Înțeleg.Mă Dezvolt Împreună cu Tine.

Sunt recunoscătoare că pot și am ocazia să împărtășesc cu ține din experiență mea personală și profesională acumulată de-a lungul timpului .

Dacă nu știai și copiii sunt expuși stresului, și le creează stări de panică, griji, probleme de comunicare sau lipsa stimei de sine. Iar în timp pot crea fel și fel de probleme atât la nivel fizic precum și psihic-emoțional. 

Iar această tehnică Mindfulness de Meditație , ce am adaptat-o pentru fiecare nivel de vârstă, veți avea parte amândoi de clipe de relaxare, de o minte mai calmă și  cu o stare de bine .

Meditează împreună cu copilul pentru a avea o zi fericită!

Cu doar 3-5 minute de meditație, în fiecare zi reușești să te relaxezi, eliminând starea de stres, mărindu-ți capacitatea de a te concentra și conștientiza.

La fel ca și tine, copiii au nevoie, să mediteze în mod regulat pentru a-și stimula puterea de concentrare, a se elibera de stres și de a crește încrederea în sine.

Nu știi cum să meditezi?

Cea mai simplă metodă este să te focusezi pe respirație (inspir și expir).

Respiră încet pe nas, și observă cum intra si iese aerul, fără să-ți modifici într-un fel ritmul tau natural.
Chiar și atunci când apar gândurile, păstreaza-ți atenția asupra respirației. După o scurtă perioda de practica regulată, vei observa beneficiile.
In timp îți recomand să crești timpul cu încă 5 minute.

Când poți face asta?

Poți medita oricând, oriunde și oricât de mult timp dorești. Este important să fie într-un loc liniștit, unde nimic și nimeni nu te poate deranja.

Cum se practică?
Se opresc toate dispozitivele electronice câteva minute-telefonul, tabletă, televizorul sau computerul.
Poți alege să meditezi fie stând pe un scaun, într-o postură confortabilă cu spatele drept și cu palmele pe coapse cu palmele orienate fie către tavan, fie pe coapse sau fie stând în șezut pe salteluță /pernuță de mediație cu picioarele încrucișate și cu ochii închiși. Orice modalitate ai alege asigură-te că te simți confortabil și poți respira.

Ca si modalitate, imaginati-va gândurile precum niște nori albi ce-și schimbă forma mereu pe cerul senin.

Această meditație îmbunătățește puterea lor de observare și îi vor face conștienți de tot ce se întâmplă în viață.

asa ca…Meditează împreună cu copilul pentru a avea o zi fericită!

 

Iar dacă dorești să exersezi mai mult tehnicile Mindfulness împreună cu copilul, te invit AICI pe canalul meu de youTube MikaZen .

 

 

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă uramaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Să îți fie bine 🙂

 

Te îmbrățișez cu bucurie,

Cu bucurie,

Mika