Importanța Yoga și Mindfulness în Instituțiile Educaționale

„Bunătatea din mine salută bunătatea din tine!”

Astăzi un articol despre de Importanța Yoga și Mindfulness în Instituțiile Educaționale .

Bine te-am regăsit, sunt Michelle, fondatoarea MikaZen & Happy Little Yogi și doresc să te ajut să-ți recastigi starea de bine și sănătatea ! 

În urma unor studii recente publicate de “The National Center for Biotechnology Information advances science and health research”, copiii care au participat au avut parte de beneficii vizibile.

Starea lor de bine a crescut, fiind mult mai relaxați, anxiatatea și stresul fiind diminuate, iar calitatea somnului s-a îmbunătățit. Postura s-a îmbunătățit, capacitatea de a se concentra a crescut considerabil, etc.

Datorită experienței mele de a lucra cu copiii, ca si pedagog, (înainte de a de deveni instructor de yoga certificat pentru copii am realizat necesitatea acestora de a fi mai liniștiți, de a-și îmbunătăți postura, precum și capacitatea de a se concentra și de a respira corect.

Din 2016 să predau yoga pentru copii în diferite instituții educationale și am observat că acei copii care au participat regulat la clasele de yoga sunt mai relaxați și plini de energie și încredere în ei si  înțelegând că toți suntem diferiți și frumoși.

O colaboratoare de la o astfel de instituție mi-a precizat că: „Cel mai important beneficiu în practicarea yoga, este respirația…copiii invătand să respire corect, pot să-și calmeze comportamentul, să- și dezvolte puterea de concentrare, și imbunătătirea memoriei”

 De la o vârstă destul de fragedă, 3-5 ani, aceștia se confruntă cu o stimă  de sine scăzută, văzând în celalt copil “concurenta”. 

Și aici pot să îmi amintesc ce m-a întrebat un băiețel “ De ce eu nu sunt că x…. care este mereu cu alți copii pe lângă el?

Ce are el? …etc” și această este doar o parte din acea mică discuție purtată.Te-ai gândit vredata la nevoile acestora? Cât de important este mediul în care conviețuiesc? Cât de important este să învețe despre corpul lor, despre emoțiile lor, să le înțeleagă? 

Oare de ce yoga si mindfulness pentru copii

Clasele de yoga si mindfulness aduc copiii în momentul prezent ,imbunatateste concentrarea, înțelegerea și memoria

 Atunci când dorești să plantezi seminte pentru că avea o floare ai nevoie să pregătești pământul! Să fie sănătos pentru a-i fi de ajutor plantelor ce vor crește. acolo!

Acelasi lucru se aplică și copiilor, pentru că aceștia să se dezvolte armonios au nevoie să fie stimulați și învățați să trăiască frumos și sănătos.
Copiii au nevoie mare de a fi în momentul prezent, iar prin diferitele tehnici de respirație și meditație, adaptate nivelului de vârstă.

Ei învață să fie prezenți în orice moment al vieții lor, bucurându-se de fiecare moment. 

Importanța Yoga și Mindfulness în Instituțiile Educaționale

Prin practica posturilor yoga si mindfulness, pe lângă beneficiile fizice (flexibilitate, echilibru, forță, coordonare) li se stimulează gândirea asociativă, antrenează atenția și memoria.
Yoga si Mindfulness este orientată spre crearea armoniei interioare.

În cazul copiilor, această presupune o educație armonioasă sub formă de joc și divertisment, contribuind la o bună dezvoltare fizică, la cunoașterea lumii interioare  și sinelui.

Îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în ei și să asimileze un set de valori elementare, care îi vor însoți toată viață, printre acestea se enumera calmul, sinceritatea, recunoștință și autodisciplina.

Copiii au mare nevoie de așa ceva  si în instituțiile școlare și preșcolare și de aceea una din dorințele mele ca fiecare copil sa beneficieze de aceste metode.

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă uramaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Să îți fie bine 🙂

Te îmbrățișez cu drag și pe curând,

Cu bucurie, Mika