Cuvintele și puterea lor de manifestare

„Fii atent la gândurile tale /Pentru că ele vor fi cuvinte ! /Fii atent la cuvintele tale /Pentru că ele vor fi fapte ! /Fii atent la faptele tale /Pentru că ele vor fi obiceiuri !  /Fii atent la obiceiurile tale /Pentru că ele vor fi caracterul tău ! /Fii atent la caracterul tău Pentru că el va fi destinul tău !”  (TALMUD)

Acum ceva timp, și a trecut ceva ani buni, când am început călătoria în dezvoltarea mea personală și spirituală. Am tot observat tot felul de cuvinte-expresii care îmi influențau viața și deși „lucram” cu mine destul de intens, mă simțeam neputicioasă, mă “impiedicam de acel dialog intern”. Am citit tot felul de informații care îmi ofereau o hrană. Cărți, exerciții, dar în acel moment nu era nimic concret. Era o mișcare, dar nu ce doream eu să se întâmple. Da ! Am constientizat ca acolo erau  “programe” care îmi coordonau viața. Recunosc că afirmațiile mi-au fost de folos, doar atunci când am înțeles sursa acelor cuvinte, rădăcină lor.  Am observat cum Cuvintele și puterea lor de manifestare imi coordoneaza viata .

Și după o pauză destul de lungă când nu am simțit să scriu nimic, în acest an 2020 am decis, ca să împărtășesc cu voi mai multe informații care dau sens și exerciții ce te pot ajuta în „redescoperirea ta ” interioară .

Și pentru că suntem în primele zile de an 2020 voi împărtăși cu tine, mai multe despre cuvintele și puterea lor de manifestare. În acest articol vom face cunostintă cu sensul și puterea care o atribuim cuvintelor noastre și la final ai parte de un mic exercițiu care îl poți face oricând dorești, chiar și cu copilul.

 

Oare te-ai gândit cât de mult te influențează cuvintele? Te-ai gândit vreodată că poate nu ai reușit să realizezi un obiectiv fiindcă “te autosabotezi” ?  Te-ai gândit cum influențează relația ta cu copilul, comunicarea cu acesta?

Și mai jos am să îți fac o scurtă introducere ….

Mai exact cuvintele sunt exprimarea gândurilor, materializarea acestora, aste însoțit de gândul neexprimat (acel dialog intern care îl are fiecare) ce influențează fiecare celulă a corpului tău și a tot ce este imprejur. Cuvinetele sunt sunete care ies și au o putere mare, putere de care nu am fost învățați sau educați să o conștientizam și să o controlăm. Da cuvintele au și puterea lor de manifestare in tot ce faci.

Sunt forme de energie, care dacă sunt repetate în timp formează obiceiuri , care la rândul lor, comportamente. Iar atunci când acestea te afectează în mod distructiv, este un semn că e momentul să schimbi ceva.

Si acum , te rog, amintește-ți de un moment atunci când erai copil, când ți se repeta în fiecare zi același lucru. Spre exemplu “sa mănânci tot din farfurie , deși tu chiar nu mai puteai, sau “esti mic, și nu ști tu….” Și lista poate continua….

Am dorit să îți dau aceste exemple pentru a înțelege cât de mult ,cuvintele au și puterea lor de manifestare, ce influențează mentalul copilului. Iar acelui copil căruia i se repetă frecvent expresii de genul (mentionate mai sus), el se poate crede neputincios, chiar și adult, în interiorul sau.

Acum gândește-te  ce fel de cuvinte transmiti copilului, chiar și atunci când ești într-o situație mai puțin prietenoasă. Oare cum l-au afectat?

Cuvintele atunci când sunt conștientizate că au impact negativ, pot fi controlate, pot fi schimbate cu altele care oferă starea de bine.

„Cuvintele au puterea atât să distrugă cât și să vindece.Când aceste cuvinte sunt adevăr și bunătate pot schimbă lumea.” (Buddha)

Observrea și conștientizarea vin în timp cu ajutorul diferitelor exerciții, care te fac să fii atent la ce rostești, când rostești și cum rostești. Da totul se face prin autodisciplina și autoeducație, care apoi o transmiți copilului tău.

Și cum exercițiul :)Îl poți face atât tu , precum și cu copilul, împreună. Intenția acestui exercițiu este de a conștientiza ce dialog intern ai, ce îți “spui când nu verbalizezi?

Ce îmi spun acum?

Găsește un loc confortabil, liniștit în care pentru câteva momente ca nimic și nimeni să nu deranjeze. Închide ochii și observă modul cum respiri de câteva ori. Apoi, te invit să le faci câteva conștient, șase respirații.

Inspirul este profund, pe nări, iar expirul pe gură, ușor, până când tot aerul iese. Este o respirație care te ajută să te centrezi în interor . O respirație abdominală conștientă. Îți poți plasa palmele pe această zonă pentru a o practica cât mai corect. Când le-ai finalizat, te oprești și respiri, cum o faci tu în mod normal.

Acum fii în acest moment observator al dialogului inerior? Ce cuvinte, expresii sunt predominante? Doar observă și reține cele care se repetă . De unde vine? Care este sursa-rădăcină? Observă, vezi impactul lor asupra ta? Doar conștientizează, atât!

Apoi, iar respiră conștient, tot de șase ori, și vei deschide ochii încet, fără o mișcare bruscă. Notează tot ce îți amintești, cu sinceritate. Dacă nu poți face asta acum, oferă-ți timp, răgaz, este un proces care are nevoie răbdare. Oferă-ți asta!

Poate dura, depinde de cât de puternic îți influențează viața aceste cuvinte, important este să perseverezi și să ai încredere în procesul tău de vindecare.

Îți recomand,ca pentru început să faci exercițiul, fără copil pentru a înțelege procesul ce se deruleaza. Bineînțeles se poate adapta acest exercițiu și copiilor în funcție de vârstă care o au.

Acest proces poate dura, depinde de cat de puternic iti influenteaza viata aceste cuvinte, important este sa perseverezi sis a ai incredere in procesul tau de vindecare.

Iti recomand ca pentru inceput sa faci exercitiul, fara copil pentru a intelege procesul. Bineinteles se poate adapta acest exercitiu si copiilor in functie de varsta care o au.

 

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă uramaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Să îți fie bine dragă mea,

Te îmbrățișez cu drag și pe curând,

Cu bucurie,

Mika