Uneori, mintea noastră se poate simți un pic ca acest glob de zăpadă, plină de gânduri care au nevoie de mult timp pentru a se așeza!

Dar, în cele din urmă, se liniștesc.

Globul de zăpadă este un instrument excelent pe care îl poți  împărtăși cu copilul tău  pentru a explica gândurile și claritatea minții noastre.

Uneori este calmă, alteori este ocupată, agitata și necesar pentru noi să învățăm să privim gândurile și să le acordăm timp să se așeze.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să practici mindfulness cu copilul tău:

  1. Începe cu ceva amuzant, aceasta poate fi o mișcare, o întindere, o afirmație sau un cântec (pentru a va conecta).
  1. Verificã cum se simte în acest moment. Spre exemplu să-și pună o mână pe inimă și una pe burtă și se întreba „cum mă simt?”. Poți face și tu împreuna cu el.
  2. Faceți o scurtă practică și renunța la așteptări. Există atât de multe lucruri minunate pe care le poți face cu copilul! Amintește-ți că mindfulness nu trebuie să însemne să stați cu picioarele încrucișate pe o pernă! Poate fi și activă, distractivă și interactivă, precum  un joc, o poveste in miscare, un cântec  sau pur și simplu priviți cerul, natura contemplativ.  Încurajează copilul să găsească ceea ce ii place. (Și fă același lucru și când vine vorba de practica ta ca adult).
  1. Împărtășește – petrece câteva momente vorbind despre ceea ce simți. Acest lucru este util ca și în cazul în care identifică orice sentimente dificile sau confuzie cu practica. 
  2. Vorbește despre modul în care poți aplica ceea ce ai făcut în situațiile de viață, de exemplu: „Aș putea folosi această practică atunci când fratele meu mă enervează”. Acest lucru îl ajută pe copii să integreze mai ușor instrumentul învățat într-o abilitate de zi cu zi. .

Este atât de important să îl ajutăm pe copil să învețe  cum sa se imprietenească cu corpul , cu emoțiile sale pentru propria sa sănătate și bunăstare. 

Ca întotdeauna, copilul învață din ceea ce vede, așa că hai sã-i oferim exemple sănătoase prin propria noastră practica astfel încât cu câteva minute pe zi ajutã la schimbarea modului de gândire atata a noastrã ca și adulți, precum  a copilului. . 

Urmareste-ma pentru mai multe sfaturi educative 🙏

Cu iubire,

Michelle