Cum să îți faci timp pentru tine, draga mea…

Cum să îți faci timp pentru tine, draga mea…

Mă bucur să vin cu un răspuns legat de gestionarea timpului, de fapt draga mea este despre gestionarea activităților, pentru că timpul este relativ și „curge” așa cum îți gestionezi programul de activitate.

Am tot primit întrebări din partea ta, precum : „Michelle cum reușești să îți faci timp pentru tine? Cum faci asta? eu nu reușesc☹! “Îmi notez multe lucruri de făcut. Nu reușesc, apar între timp alte activități care necesită urgență  și timpul trece și nu mai am timp de mine”  Este unul din mesajele primite de la voi.

Și acum am decis să îți scriu câteva rânduri despre “Cum să îți faci timp pentru tine, draga mea…”

Prima dată doresc să îți mărturisesc că știu prin ce treci și că și eu am fost acolo și nu știam ce să fac, parcă timpul nu îmi ajungea. Fiind o persoană autodidactă am căutat informatii, am citit fel și fel de cărți, articole și am îmbinat până am ajuns să îmi creez propriul meu stil.

Pentru că suntem diferite și fiecare are stilul sau de viață și poate nu tot ce fac eu este în concordanță cu tine. Așa că eu îți voi scrie mai jos din experiența personală, iar tu ești cea în măsură să iei decizia cum să le aplici și să le integrezi în viață ta zilnică… Și să trec direct la subiect :).

Și cum să reușești să îți faci timp pentru tine, în primul rând, îți recomand să îți prioritizezi activitățile, pentru că activitățile le organizezi, NU TIMPUL. Timpul este același, oraganizarea eficientă a activităților o numesc EU. Și pentru a fii eficientă este necesar și important să îți faci timp pentru tine.

Pentru că nu vei avea randament nici acasă , nici la job, te vei simți stresată, anxioasă și apoi apar diferitele afecțiuni fizice care te vor împiedică să faci ce ai de făcut zi de zi.

Și aici te vei simți din ce în ce mai obosită, mai frustrată , nu vei putea să dormi bine și clar nu vei avea o stare prea buna.

Și uite cum procedez eu :
 • În fiecare duminică, îmi notez în agenda, tot programul pe saptama următoare.
 • Iau fiecare zi și aștern pe hârtie detaliat.
 • Pun maxim 6 activități relaizabile / zi
 • Las timp și pentru acele zile de excepție, cu siguranță apar
 • Ziua mea începe la 5.30-6.00 și se încheie la 22.00-23.00
 • În fiecare dimineață meditez, fac mișcare(yoga, dans, taebo sau orice altă formă de mișcare), exerciții de respirație, tehnici de vizualizare  și afirmații
 • Iar Micul dejun nu sar niciodată peste el, pentru mine este ce a mai importantă masă a zilei și consum multe fructe proaspete și semințe.
 • Seara la fel înainte de a dormi meditez, și fac tehnici de relaxare.
 • În fiecare zi practic recunoștință , încep ziua și o închei cu mulțumire către Univers pentru cine sunt , ce sunt și ce-mi oferă. Și Da mulțumesc și pentru zilele în care am multe încercări, eu le numesc lecții, pentru că acolo îmi depășesc zona de confort.
 • În fiecare zi îmi propun să depășesc zona de confort pentru a evolua și a fi cea mai bună varianta a mea. Fie un curs, o activitate care necesită  în momentul respective să mă dezvolt.
 • Petrec timp în natură cel puțîn 30 minute /zi și mă bucur de frumusețea acesteia
 • Răsfățul meu: fie masaj, fie merg la salonul de cosmetică, fie o prăjitură, fie un film, teatru, opera, sau shopping sau o calatorie.
  Acum depinde de situație și momentul săptămânii. 🙂
 • Mă joc nu pisicuțele mele, da îmi dau voie să mă bucur de joc . Las fetiță interioară să  se exprime. Etc

Mai sus sunt doar câteva exemple care te pot ajută să îți dai seama cum să îți organizezi activitățile.

Și în primul rând învață să te bucuri de orice clipă și fă-o cu bucurie.

Dacă mai alte întrebări, sau orice altă informație  chiar te rog să o faci, și trimite pe contact@mikazen.ro . Pentru că misiunea mea este să fiu în ajutorul tău să te susțin sis a te ghidez pentru o dezvoltare armonioasă .

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă uramaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Să îți fie bine dragă mea,

Te îmbrățișez cu drag și pe curând,

Cu bucurie,

Mika