„Bunătatea din mine salută bunătatea din tine!”

Astăzi  practicam o tehnică mindfulness „Cum să învățăm copiii să mănânce conștient”(fiind benefică pentru toți membrii familiei).

Bine te-am regăsit, sunt Michelle, fondatoarea MikaZen & HappyLittleYogi și doresc să te ajut să-ți recastigi starea de bine și sănătatea ! 

 Practica mindfulness sau mai bine zis conștientă o tot observăm în ultima perioada, fiind introdusă atât la adulți precum și la copii prin diferite exerciții simple și eficiente.
Diferite studii au descoperit multe beneficii, printre care aș enumera gestioanarea mult mai bună a stresului și anxietății și având efecte pozitive asupra simptomelor asociate cu autismul sau ADHD, ajutând la creșterea experienței școlare.

Mindfulness sau conștientizarea mai exact care ca scop intenționat să observăm și să trăim emoțiile, sentimentele în momentul prezent.
Este important să învățam copiii să fie conștienți de tot ceea ce fac, mai ales atunci când mănâncă!

Acest exercițiu de consientizare îl învață pe copil și bineînțeles și pe adult să fie aici și acum, observând ceea ce se întâmplă cu corpul lor folosind mai exact toate simțurile făcându-ne prezenți .

Cum să învățăm copiii să mănânce conștient

Mai jos îți propun un joc care îl puteți face împreună:

 Alegem un fruct sau o legumă și  începeți să analizăm.

De recomandat este să o facem încet și într-un loc liniștit fără a distrage atenția . Acest exercițiu de consientizare îl învață pe copil și bineînțeles și pe adult să fie aici și acum, observând ceea ce se întâmplă cu corpul lor – folosind mai exact toate simțurile făcându-ne prezenți .

 Durata acestui exercițiu este de aproximativ 5 minute.

  • Privește: Ce formă are? Ce culoare? 

  • Ascultă: Scoate vreun sunet?

  • Atinge: Cum este? Moale, tare sau aspru?

  • Miroase: Cum este mirosul?

  • Gustă: Ce gust are? Observă ce se întâmplă când mesteci? Cum te simți? Îți place? Mestecă încet și simte !

Acest exercițiu  aduce o stare  de calm atât pe plan fizic, precum și pe cel mental.

La cursurile MikaZen copiii se bucură de fiecare mișcare și devin mult mai conștienți de cine sunt ei de fapt.

O transformare personală armonioasă adaptată fiecărui copil.

 

 

Sa iti fie bine,

Mika

P.S

 

Te invit la cursurile online Live, in direct cu copilul ceau loc pe platforma ZOOM. Si pentru ca imi place sa impart cu toti despe concept MikaZen , gasesti resurse gratuite si pe youtube.

 

Imi poti scrie la michelle@mikazen.ro