Cum poți avea un Mindest sănătos și flexibil

Bine te-am regăsit draga mea și mă bucur să fiu azi aici alături de tine, chiar și prin intermediul scrisului .

Uite că a venit momentul să mă reapuc de scris, uitasem de plăcerea de a transmite informațiile și pe calea scrisă.

Ca și tine am trecut printr-o perioada cu multe schimbări vizibile, și am realizat cât de importantă sunt eu. Am ales să învăț să mă prioritizez și să înțeleg ce se întâmplă acolo în interior..

Și probabil ai tot auzit de expresia “Ești ceea ce Gândești!” Și cam așa este! Atunci când ai o minte limpede, iți poți conștientiza gândurile. Si viața ta căpăta mai mult sens și valoare, si vei observa cum puterea ta de concentrare este mult mai bună și soluțiile vin ușor, fără prea mult efort.

Timp de un an, de când am intrat în era online, am reușit să depășesc anumite conditionari, acele ganduri limitative care mi le creasem de-a lungul timpului printr-un mindset adaptat mie, necesitatilor mele, adica mai flexibil. Si am simtit sa scriu acest articol Cum poți avea un Mindset sănătos și flexibil.

De ce spun asta? Pentru că fiecare este diferit și important este să își găsescă metoda potrivită și necesară pentru sine. Nu există rețeta perfectă, ci doar adaptare la personalitatea ta, la stilul tau de viata…

Și am să îți detaliez puțin mai jos pentru a înțelege ce vreau să îți spun…

De-a lungul timpului am abordat tot felul de metode pentru a fi bine cu mine, unele dintre ele destul de rigide. Am crezut că eu opun rezistență în momentul acela, când de fapt nu era așa. Nu mi se potriveau! Acționam, dar era mai mult un calvar decât o stare de bine…

 

Până când am pus Stop, și tot așa, am învățat că eu sunt unică și că după atâtea metode am reușit să mi-o găsesc pe a mea, îmbinată din experiențele personale și cu tehnici din mai multe strategii, atât din domeniul holistic-spiritual, precum și din dezvoltare personală.

1 învață despre tine, observă dacă ți se potrivește

Aici mă refer în a observa ce se trezește în tine cand faci ceva, cand te confrunți cu o situație… Este oare depășirea zonei de confort sau faci asta prin a pune presiune pe tine pentru a-ți demonstra că poți, prin a da bine și în a-ți hrăni egoul, că da “ uite ce pot eu” ha ha… și toate se întâmplă la nivel subtil… Poate nici nu îți dai seama că tu de fapt ești în continuă tensiune…

Cand esti atenta la tine, vei ințelege ce este potrivit, chiar daeste situatia este subtila… Asa ca alege sa inveți despre tine, ce iți este necesar ție

2 este la modă și așa trebuie să fac, da bine în cv, la lume…

Ohhh de câte ori am întâlnit asta, și chiar eu personal am experimentat-o… Cum?

Mergeam încontinuu la cursuri, la formări, peste formări, care nu aveau legătură cu ce “căutam” eu să descopăr la mine, ci doar că X este foarte bun în ceea ce face și… hai și „io” . Dădea bine peste tot și ce mândră eram. Egoul se hrănea cu asta…

Până când am pus STOP și am înțeles că nu este despre câte cursuri am, ci despre mine să ma înțeleg. Și Daaa am pus stop la acele cursuri care pur și simplu nu îmi erau necesare…

Și aici vin cu o rectificare, eu nu îți spun să nu mergi la cursuri si sa nu investești în tine, sa experimentezi, ci să alegi ce îți este ție potrivit atunci, și dacă într-adevăr îți este de folos.

Acum eu merg la formări, dar la acelea care “îmi fac sufletul “ să-mi vorbească, să îmi comunice pentru a fi Eu pentru conectată la potențialul meu interior.

3 așteptarea – renunta la ea

Îți provoacă mai mult rău decât crezi…

Cum? Păi hai să ne uităm așa în trecut… în copilărie am învățat să avem așteptări de la părinți, dacă învățam bine mergeam în tabăra sau ne cumpărau Bicicletă/Telefon.

La școală la fel așteptam să primim nota în urmă eforturilor depuse, iar daca nu era ce vroiam noi… ce ne mai suparam si asa dezamagirea !!!

Apoi de la un curs/ formare/ facultate care o faci exista asteptari… uite ce am facut eu, si daca nu ti se realizeaza, iar dezamagirea….

Sau daca ar fi in momentul actual, in era aceasta a aplicatiilor de socializare ai așteptări de a primi like-uri și comentarii, poate chiar si distribuire… si fie ai dezamagire, fie iti creste egoul „ce tare sunt !”… Si exemplele ar continua…

Iar dacă ai citit bine, ai observat de unde pornește acest pattern, din copilărie, de la familie, cadre educaționale. Fiindcă ei ca „un întreg” au repetat ce au învățat la rândul lor și au dus mai departe informația către tine… Așa că draga mea, dacă îți trece prin minte să te învinovățesti sau să îi învinovățesti pe ei, nu o face! Nu acesta este scopul ! Ci să înțelegi că așteptarea “ îți poate ucide potențialul “

Hmmm sună dur, eu personal asta am simțit și când mi-am dat seama ce poate să se întâmple mai departe… am spus STOP! Treptat am învățat să renunț la așteptări, prin acceptare și înțelegere a mea, apoi a celor din jur… Nu este imposibil, se poate, doar să simți că a venit momentul acela… să vrei.

4 (Auto) critică și judecată…

Și eu am făcut-o și poate și acum mi se mai întâmplă să o fac, doar că atunci când am învățat să fiu prezenta, observ gândurile și le pun stop… Nu le resping ci privesc acolo. Qare ce a trezit această stare?….Cum ma simt ?!

De câte ori ți s-a întâmplat să fii cel mai mare critic al tău?

Mie de multe ori, iar daca iau o pauză nu mai ajung unde mi-am propus… să fiu perfectă în ceea ce fac… daaa cam asta se întâmplă….

Modalitatea în care gândești și cuvintele pe care le folosești când vorbești despre tine si despre ceilalți îți creează starea, viața pe care o ai.

Și acum o altă întrebare… de câte ori nu te-ai învinovățit pe tine/ sau pe celalalt pentru că nu știi ce a făcut?

Este necesar și important să înveți să fii conștientă de gândurile care-ți vin în minte și cum singură te autosabotezi. Mai bine iti pui întrebarea“Este benefic pentru mine …..? Îmi este necesar să fac asta?

Folosește întrebări care te susțin, care te sprijină, și vei observa ca atunci când ești onestă cu tine, vei găsi soluția potrivită ție, necesară stilului tău de viață…

Am mai spus-o mereu și am să o repet. Tu ești ceea ce gândești! Alege să fii tu și limpezește-ți mintea, pentru că doar tu îți poți crea viața așa cum ti-o dorești. Nimeni altcineva nu o face….

Privește în interior, călătorește acolo și fii blanda cu tine, oferă-ți ingredientele necesare ție, potrivite ție…

Iar acum la final simt să îți spun ca este important sa înveți să fii mai flexibilă prin modul cum gândești, cum ești și cum acționezi. Totul se face treptat și nu se petrece peste noapte, deci se învață prin răbdare și toleranță.

Este un proces care presupune schimbări și constante în viața de zi cu zi, în toate acțiunile pe care le ai.

Sooo…

Tu ce alegeri faci pentru tine azi?

 

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă urmaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Să îți fie bine 🙂

 

Te îmbrățișez cu bucurie,

și pe curând

Mika