Ce vrei să faci în noul an

Acum la început de an fiecare dintre noi  începe să își facă“ planuri “. Fiecare își notează într-o agendă, vision board sau cine mai știe ce, însă uită de un amănunt important – energia din care emite mesajul.

După ce ai făcut retrospectiva anului trecut și ai conștientizat lecțiile învățate este important ca acele obiective pe acest an să fie realiste – adică vreau din “lipsă” , că-mi este necesar/ util sau “ în trend” , etc

Ce vreau sa spun cu asta… 

Peste tot este energie, gândurile, emoțiile, natura are forma sa de energie absolut tot, chiar dacă tu vrei ceva – primești ceea ce ești.

Uite un exemplu pentru a înțelege mai bine. 

Presupunem ca ești o mămică ocupată și îți dorești sa petreci mai mult timp cu copilul tău. De fiecare dată când ti-ai propus asta s-a ivit ceva si ai început sa te simți vinovată, supărată, furioasă.

Acum la început de an îți faci lista de obiective printre care se afla și acesta” vreau sa petrec mai mult timp cu copilul meu”. 

Ok și ce este greșit în asta, poate ai sa te întrebi? Ei bine contează energia din care emiți – iar dacă tu scrii din starea de vinovăție, supărare este posibil să nu se materializeze sau dacă se va împlini  vor mai veni la pachet cu alte tensiuni și tot așa- adică nu curge lin. 

Este important să conștientizezi acea emoție! Spre ex : vinovăția – să lucrezi cu ea, sa accepți că ai făcut ce ai putut în acele momente, să o lași sa se elibereze. Iar aici la acceptare mă refer să simți cu toată ființa ta, nu doar mental.  

Atunci când accepți ai acea stare de “ a fi mai ușoară”, împăcată cu tine, cu situațiile respective – la mine așa este. 

Abia după ce ai rezolvat acest aspect, poți trece la obiectivul propus – aici  timp petrecut cu copilul. 

Începe să detaliezi prin a-ți adresa întrebările : 

  • Ce activități să introduc săptămânal pentru a face trecerea ușoară
  • Ce nevoi am eu că părinte : ce să ajustez în programul meu,etc
  • Ce nevoi are copilul, etc
  • Este în acord cu binele meu, cu ce simt ? 

Observă conștient cum te simți când te gândești asta, ce emoții ai și fii prezentă. 

Posibil să ți se pară destul de complex ce am scris, este doar o percepție. Atunci cand dezvolți o muncă constantă cu tine prin a fi prezentă în viața ta, asumată și conștientă – mindfulness- vei simți ce îți este potrivit, “lista de obiective” se reduce semnificativ. 

Tot ce am împărtășit mai sus este din experiența proprie! și da recunosc că am fost acolo și de cele mai multe ori nu înțelegeam de ce nu se materializează!  Îmi puneam întrebări, căutam răspunsuri, pană cand…au venit cand mă așteptam mai puțin. 

Am primit informația prin diferitele experiențe, unde am conștientizat că nu există experiență bună sau rea ci o lecție importantă din viața.   

Acum te întreb, oare ești pregătită să renunți la bagajul pe care îl cari de atâta timp pentru a face loc Noului ? Ce vrei să faci în noul an

 

 

Îți mulțumesc că ești alături de mine și că mă urmaresti și dacă acest articol îți este de folos, îl poți distribui și celor dragi ție.

Cu iubire,

Michelle