Importanta Yoga in Institutiile Scolare si Prescolare! - MikaZen

Importanta Yoga in Institutiile Scolare si Prescolare!

Invatam copiii sa manance constient
5 aprilie 2018
„Bună dimineața, soare! „Yoga pentru întreaga familie.
25 martie 2019

Importanta Yoga in Institutiile Scolare si Prescolare!

„Bunătatea din mine salută bunătatea din tine!”

Astăzi un articol despre de Importanta Yoga in Institutiile Scolare si Prescolare!
Bine te-am regăsit, sunt Michelle, fondatoarea MikaZen & Happy Little Yogi și doresc să te ajut să-ți recastigi starea de bine și sănătatea ! 
Cât de minunat ar fi să introducem Yoga în instituțiile școlare și preșcolare!
În urma unor studii recente publicate de “The National Center for Biotechnology Information advances science and health research”, copiii care au participat la clasele de yoga, au avut parte de beneficii vizibile, starea lor de bine a crescut, fiind mult mai relaxați, anxiatatea și stresul fiind diminuate, iar calitatea somnului s-a îmbunătățit,  postura s-a îmbunătățit, capacitatea de a se concentra a crescut considerabil, etc.
 Datorită experienței mele de a lucra cu copiii, ca si pedagog, (înainte de a de deveni instructor de yoga certificat pentru copii) am realizat necesitatea acestora de a fi mai liniștiți, de a-și îmbunătăți postura, precum și capacitatea de a se concentra și de a respiră corect.
De 2 ani am început să predau yoga pentru copii în diferite instituții școlare și preșcolare private și am observat că acei copii care au participat regulat la clasele de yoga sunt mai relaxați și plini de energie și încredere în ei si  înțelegând că toți suntem diferiți și frumoși.
O colaboratoare de la o astfel de instituție mi-a precizat că: „Cel mai important beneficiu în practicarea yoga, este respirația…copiii invătand să respire corect, pot să-și calmeze comportamentul, să- și dezvolte puterea de concentrare, și imbunătătirea memoriei” (Melania)
 De la o vârstă destul de fragedă, 3-5 ani, aceștia se confruntă cu o stimă  de șine scăzută, văzând în celalt copil “concurenta”.  Și aici pot să îmi amintesc ce m-a întrebat un băiețel “ De ce eu nu sunt că x…. care este mereu cu alți copii pe lângă el? Ce are el? …etc” și această este doar o parte din acea mică discuție purtată.
V-ați gândit vredata de nevoile acestora? Cât de important este mediul în care conviețuiesc ? Cât de important este să învețe despre corpul lor, despre emoțiile lor, să le înțeleagă? 
Clasele de yoga @happylittleyogi aduc copiii în momentul prezent ~ imbunataind  concentrarea, înțelegerea și memoria
 Atunci când dorești să plantezi seminte pentru că avea o floare ai nevoie să pregătești pământul, să fie sănătos pentru a-i fi de ajutor plantelor ce vor crește. Acelasi lucru se aplică și copiilor, pentru că aceștia să se dezvolte armonios au nevoie să fie stimulați și învățați să trăiască frumos și sănătos.
Aceștia au nevoie mare de a fi în momentul prezent, iar prin diferitele tehnici de respirație și meditație, adaptate nivelului de vârstă, ei învață să fie prezenți în orice moment al vieții lor, bucurându-se de fiecare moment. 

 Importanta Yoga în Instituțiile Școlare și Preșcolare!
Prin practica posturilor yoga, pe lângă beneficiile fizice (flexibilitate, echilibru, forță, coordonare) li se stimulează gândirea asociativă, antrenează atenția și memoria.
Yoga este orientată spre crearea armoniei interioare. În cazul copiilor, această presupune o educație armonioasă sub formă de joc și divertisment, contribuind la o bună dezvoltare fizică, la cunoașterea lumii și sinelui.
Îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în ei și să asimileze un set de valori elementare, care îi vor însoți toată viață, printre acestea se enumera calmul, sinceritatea, recunoștință și autodisciplina.
Copiii au mare nevoie de așa ceva  si în instituțiile școlare și preșcolare și de aceea una din dorințele mele este sa reușesc să răspândesc împreună și cu alți coleg ai mei mesajul și beneficiile tuturor copiilor.
Namaste!
Să-ți fie de folos!
Te aştept cu drag la cursurile mele …
#yogacumichelle
MikaZen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
YouTube
Instagram