Cum sa alegi un curs de yoga pentru copilul tau

9 Motive sa alegi yoga pentru copilul tau
27 ianuarie 2017
Beneficiile afirmatiilor la copii
19 februarie 2017

Cum sa alegi un curs de yoga pentru copilul tau

Stilul si ritmul de viata al copiilor nostri pot avea un efect  profund asupra starii lor fizice cat si psihice, de obicei, nu pentru mai bine. Uneori fiindu-le foarte usor sa devina critici cu ei insisi, cat si cu ce se intampla in jurul sau, iar treptat incep sa isi piarda increderea in sine, vointa.

La cursurile de yoga pentru copii, acestia sunt incurajati sa se distreze si sa se relaxeze, in timp ce isi dezvolta capacitatile motrice (flexibilitate, echilibru, forta, coordonare), precum si puterea de concentrare, constientizarea corporala, incredere in sine, vointa  si acceptare.

Metoda de lucru este o combinatie de joc, imaginatie, cantec, exercitii si povesti care puse impreuna aduc o multime de beneficii dezvoltarii copiilor cum ar fi: relaxare, imbunatatirea respiratiei, dezvoltarea atentiei si concentrarii, stimularea tuturor simturilor, constientizarea si controlul propriului corp, cresterea rezistentei la efort. 

Numele meu este Michelle Dumitru si sunt instructor yoga certificat international de Yoga Alliance USA (RYT 200) pentru adulti si copii (RCYT 32), ca si studii, am absolvit facultatea de psihologie si am profesat in domeniul educatiei timp de 6 ani, atat in sistemul prescolar, precum si scolar primar.

Certificarea de instructor yoga pentru copii am obtinut-o la Yogabeez – Londra . Aici am aprofundat notiunile despre psihologia copilului, conceptul Montesori si importanta acestuia in educatia fiecaruia, yoga traditionala(ce cuprinde posturile, tehnicile si meditatia) adaptata copiilor pe nivel de varsta, sub forma unor jocuri, conversatii, terapie prin muzica si dans, mindfulness si yoga nidra -yoga relaxarii constiente.

Inainte de a merge la un curs de yoga cu copilul este important sa te documentezi in privinta persoanei care preda, daca are abilitatile, calitatile si instruirea necesara si locatia unde se desfasfasoara.

Este important sa mergi la un instructor yoga certificat si sa aiba cunostinte despre psihologia copilului si nu numai.

Stiu ca iti doresti si ii doresti copilului tau, sa se dezvolte armonios pe toate planurile, iar yoga este metoda.

Alege ce este mai bun pentru copilul tau.

Vino si tu impreuna cu copilul si vei observa diferenta!

Namaste!

#yogacumichelle

MikaZen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
YouTube
Instagram